O Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε ομόφωνα την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο “Great explorers” . Σκοπός του προγράμματος είναι, από τη μία πλευρά, να αναπτύξουν οι μαθητές/τριες δεξιότητες του 21ου αιώνα και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με τα αντικείμενα της STE(A)M (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) εκπαίδευσης και, από την άλλη, να υποστηριχθεί η ένταξη και η εκπαίδευση των προσφύγων μαθητών της τάξης.
Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης και σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Σχολείο 2 των Βρυξελλών και το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου.
Το πρόγραμμα θα υλοποιεί, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της Γ΄ (τρίτης) τάξης, Πελαγία Γραμματόση, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Λούστα.”
Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης
Γενικές πληροφορίες προγράμματος
Τίτλος προγράμματος: “Great explorers”
Κατηγορία: Ευρωπαϊκό
Συνεργάτες: Θα το υλοποιήσουμε σε συνεργασία με τη Ραλλού Θωμά στο Ευρωπαϊκό Σχολείο των Βρυξελλών ΙΙ και με τον Νεκτάριο Φαρασόπουλο στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου.
Ηλικία μαθητών: Β- Γ τάξεις
Θεματική έργου: STEAM εκπαίδευση (Με παιγνιώδη τρόπο θα προσεγγίσουμε την εκπαίδευση STEAM- Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics)Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης
Περιγραφή έργου: Τα παιδιά είναι εξερευνητές και ταξιδεύουν σε 4 νησιά. Σε κάθε νησί πρέπει να λύσουν μυστήρια/προκλήσεις οι οποίες θα είναι δραστηριότητες που βασίζονται στις φυσικές επιστήμες. Οι μαθητές θα εργαστούν δημιουργώντας πολυεθνικές ομάδες, δηλαδή κάθε ομάδα θα αποτελείται από μαθητές και των τριών σχολείων (στην περίπτωσή μας βέβαια όλοι είναι ελληνικής καταγωγής αλλά λόγω κρατών φαίνεται πολυεθνική συνεργασία).
Μπορείς να δεις το έργο εδώ: https://live.etwinning.net/projects/project/228678 (Λογικά θα απαιτείται εγγραφή σου στο eTwinning πρώτα.)
Γλώσσα επικοινωνίας: Ελληνικά
Διάρκεια: Νοέμβριος 2020- Ιούνιος 2021
Ο Διευθυντής του σχολείου
Ευάγγελος Μαντζανίδης

Αφήστε σχόλιο